trädgårdsliv

Trädgårdstider fortsätter … luktärtor, syrén och aningen stökigt!

 

Oj vad tiden går fort såhär i maj, mycket jobb och alldeles för lite tid i trädgården tycker jag!

trädgårdsliv

Hög tid att få ner mina förodlade luktärtor i blomsterlandet. Går igenom vad jag har för ställningar jag kan placera dem vid där de har möjlighet att växa upp utan att blåsa sönder, när vindarna ligger på för hårt från sjön. Hittar precis som förra året en blandad kompott. OCH som ni vet sen tidigare gillar jag blandad kompott, att ta det man har sen tidigare!

trädgårdsliv

Här är en del av min odling som nu äntligen ska få komma ut i friland.  -Jag har toppat dem en gång, hoppas få dem aningen buskigare på det sättet-

trädgårdsliv

Lyfter ut plantorna försiktigt ur sina krukor och delar upp dem -en del ska vidare hem till vår son-
Denna sommar ska jag blanda sorter när jag planterar dem. Förra året hade jag samma sort runt resp.ställning, det blev aningen för strikt känner jag.
I min trädgård råder aningen oreda så jag tänker att årets luktärtor för följa med den strömmen.
Vill ha en känsla av aningen stökig trädgård, då trivs jag som bäst! Att trivas i trädgården är det viktigaste, den får absolut inte bli till en belastning!
Så jag tänker att en lite stökig trädgård är lättare att underhålla … mer förlåtande på något sätt! Hamnar en planta lite galet så är det helt okej … faktiskt mer än okej.
Växterna kommer upp där de trivs och där får de vara kvar!

 

trädgårdsliv

Syrénbuskagen som finns överallt i trädgården är helt fantastiska, jag vattnar så mycket jag hinner för att blomning ska behållas så länge som möjligt.
Växterna och framförallt blommorna har det tufft med denna värme och torrhet vi har just nu, ser på många ställen att syrénerna redan börjat att blomma över -visst går det alldeles för fort-

trädgårdsliv

Doften av syrén som fyller hela trädgårdsrummet måste vara något av det finaste försommaren har att bjuda på och dessa ljuvliga kvällar vill man bara vara ute och njuta.
Kan inte förstå vilken fantastisk månad maj varit, har aldrig upplevt något liknande.  Tänka att stolsdynorna -som vi i vanliga fall plockar in … plockar ut- har legat ut på terassen en månad i sträck … fantastiskt!

 

trädgårdsliv

Vår trädpion fortsätter att leverera även denna med hjälp av extra vatten, -så tacksam att vi har sjövatten att tillgå-
Plockar in ännu ett fång att ställa på matbordet på terassen, här gäller att passa på att njuta av blomningen … på nära håll!

 

k r a m Åsa

 

 

 

 

2 reaktioner till “Trädgårdstider fortsätter … luktärtor, syrén och aningen stökigt!”

  1. Gillar också att ha det lite stökigt och att blommor som frösår sig själva gärna får stanna där de trivs. Jag kallar det för en Happy Garden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.