Back to home
DUKNING, RECEPT_MAT, TRÄDGÅRDSLIV

OST- OCH GRÖNSAKSPAJ I TRÄDGÅRDEN!

 

Visade vår middag i går kväll på instastory (@atmycasa) och fick en gäng frågor om vad det var vi åt.

 

Ost-och grönsakspaj, Svensk Tenn

 

Dukning

Något så enkelt som en hederlig paj.
Har skrivit det förut, både maken och jag gillar paj och äter det gärna en gång/månad, kan man dessutom äta den utomhus blir det som precis med all mat extra gott!
I går gjorde jag en ost- och grönsakspaj, ett recept jag ständigt återkommer till.
Tyvärr hade jag bara tre ägg kvar här hemma så den blev aningen låg, men precis lika god som vanligt!

ost- och grönsakspaj, svenskt tenn

Pajdeg:
3 dl mjöl
1 nypa salt
150 g kallt smör
2 msk iskallt vatten
Jag kör detta i assistenten tills degen nästan formats till en boll (man ska inte överarbeta en pajdeg har jag lärt mig)

 

ost- och grönsakspaj

Fyllning:
Ca. 200 g broccoli
2 paprikor i olika färg
4 dl riven ost
4 ägg (går även bra med 3)
1,5 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
10-15 urkärnade oliver
2 tomater eller 6 cocktailtomater
salt och svartpeppar

  • Tryck ut pajdegen i en form. Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter
  • Koka under tiden broccolin lätt, spola den i kallt vatten och låt rinna av väl. Skär broccolin i stora bitar.
  • Kärna ur och strimla paprikor och skiva (stora tomater eller halvera små tomater).
  • Blanda en smet av ägg, mjölk, grädde och 2/3 av osten. Salta & peppra.
  • Lägg den sparade osten direkt på förgräddade pajskalet.
  • Lägg sedan dit broccolibitarna, paprika och oliver.
  • Slå över smeten och lägg till sist på tomaterna.
  • Grädda i 200 grader ca. 35-45 minuter.

Ost- och grönsakspaj, duka

Servera gärna med en god sallad, ett måste tycker jag tillsammans med paj.
Njut!

Borderterrier

Eskil ligger i trappan och kikar ut över matbordet, vet inte varför han inte ville ligga i gräset … Myror kanske?

 

Trädgårdsliv, Syrén Beauty of Moscow

Onsdagsbukett med syrén från trädgården (för er som undrat över den rosa syrénen så heter den ’beauty of Moscow’ och är precis så ljuvlig som den ser ut! )
Brudspirean är också från trädgården, medan pionen ’Sarah Bernhardt’ kommer från butik.

Att ’unna sig’ i största möjliga mån att göra vardagsmiddagen lite extra fin är – och har alltid varit väldigt viktigt för mig.
För ni vet vardagar är de dagar vi har flest av i livet, så att förgylla dem lite extra tror jag starkt på!

k r a m Åsa

 

 

By Åsa, 23 maj, 2019
  • 1
1 Comment
Lämna ett svar till atmycasa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

HÄR HITTAR DU MIG PÅ INSTAGRAM

@atmycasa