Back to home
HÖGTIDER, RECEPT_BAK & DRYCK

ÄTBAR GIRLANG

.

Dags att baka pepparkaksmuffins med mitt lilla barnbarn i eftermiddag.
Använder min egen pepparkakskrydda, väldigt enkelt att göra & perfekt då man själv kan välja exakt vilka av kryddorna man vill ha lite extra av
-eller kanske lite mindre av-
Det är bara att blanda kryddorna i en liten burk, sen var det klart!

Fint att ha färdigt hemma om man känner för att göra en egen pepparkaksdeg som tex. kan bli till en ätbar pepparkaksgirlang.
Eller kanske om man vill röra ihop en mjuk pepparkaka,
gott också att strö på filen/gröten till frukosten.

hemgjord pepparkakskrydda

I grundreceptet för pepparkakskryddan gäller:

2 delar malen kanel
2 delar malen ingefära
1 del malen kardemumma
1 del mald kryddnejlika

Jag som personligen inte är så vidare förtjust i kryddnejlika tar lite mindre av den & så lägger jag till lite mer av kardemumman som jag älskar, på så sätt får jag till min egen absoluta favoritblandning.

Recept_bak

Försök att hitta kanel av den äkta sorten.  Äkta kanel kallas ceylonkanel & det riktiga namnet är Cinnamomun verum eller Cinnamomum zeylanicum.

Recept_bak

Kardemumma har jag alltid i en egen pepparkvarn, så i min kryddblandning gäller inte mald kardemumma utan här blir det aningen större bitar, vilket passar en kardemummaälskare som mig alldeles utmärkt!

Recept_bak

Minns ni pepparkakorna jag bakade här har trätt upp dem på ett snöre,
det blev en ätbar girlang liksom.
En pepparkaka om dagen håller doktorn borta från magen,
eller ??

k r a m åsa

By Åsa, 14 december, 2016
  • 2
2 Comments
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.