Back to home
INREDNING

Here we go again, Arkdes … & så receptet såklart!

i går kväll var det alltså återigen dags för ett besök på Arkdes 
-Arkitektur- och designcentrum- på Skeppsholmen

mörker_myrberg

Kände mig faktiskt en aning ensam när jag promenerade
fram där i mörkret & kylan.
Mitt misson var alltså att nå fram till ljuset längst bort
förhoppningsvis med alla ben i behåll.
-Det här med att gå i hala klackar, utomhus … på vintern …
INTE min grej, jag är ju van att hasa runt här hemma i tofflor :)  –

arkeds2

Där bakom draperiet hölls alltså kvällens tillställning

arkdes_myrberg

bland vänner & bekanta

middag_myrberg

Hade turen att få sitta bredvid Jenny på Hemtrender
som jag känner lite sedan tidigare,
en duktig tjej som jag gillar … mycket!

gott som tusan_myrberg

& med en trerätts som var helt outstanding!
Dessutom så härligt presenterad av kocken
-som jag tyvärr inte uppfattade namnet på-
Han berättade om maten med en sådan hetta & glöd,
tror att vi alla närvarande fick en liten crush för den mannen faktiskt.
Otroligt fint med människor som brinner så för sitt arbete!

fredrik lindberg hanna nova beatrice_myrberg

Här står chefredaktören Hanna Nova Beatrice från Residence
& samtalar med Fredrik Lindberg
om deras nutida & framtida projekt … spännande att få följa deras resa.

arkdes1_myrberg

Lycka också att vi återigen fick möjlighet att kika
denna utställning i lugn & ro med betydligt mindre
folk närvarande än sist jag var här.
En riktigt bra kväll alltså

PS. alla bilder från kvällen är tagna med mobil,
ber om ursäkt om kvalitén!

– – – – – 

& så receptet till crêpsen från igår.
Man kan precis använda vilken pannkakssmet som helst,
men råkar jag ha grädde hemma så lyxar jag till det såhär.

För ca. 15 små crêpes:

1,5 dl mjöl
3 dl mjölk -jag använder mellanmjölk-
2 dl grädde
0,5 tsk salt
4 ägg

Vispa mjölet med lite av mjölken till en klimpfri smet.
Häll i resten av mjölken, grädde, salt & äggen.
Vispa till en jämn smet.
Grädda tunna pannkakor.

Till detta serverar jag zestat citronskal,
lite citronsaft & pudrar över med florsocker!

 

By Åsa, 18 februari, 2016
  • 8
8 Comments
  • Emma
    18 februari, 2016

    Tack för recept-uppdatering!

  • Fia
    18 februari, 2016

    Hur gammal är din dotter?

  • Ninni
    18 februari, 2016

    Så underbart med en en lång rad av vackra vackra Kungsängsliljan…det är så härligt att de går att köpa hem nu…och det räcker också med bara en kruka då blir det så en gracil fägring för ögat. Så fina de två första fotona var i perspektiv.
    Ljusa kramar från Ninni.

    • atmycasa
      18 februari, 2016

      Hej Ninni,
      Har du sett kungsängsliljan i butik? Jag har inte hittat dem ännu, måste ut & leta imorgon igen. Tycker precis som du att de är fantastiska!
      Kram Åsa

      • Ninni
        19 februari, 2016

        Ja…här hos mig har de varit det sedan några veckor, hos Interflora.
        Jag har inte kunnat kommentera föränns nu genom min IPad sedan Er fina nya portal. Nu har den en tilltalande estetisk design…vilket är jätteroligt.
        Något jag märkt är att din rubrik ”senaste inlägg” inte funkar, i alla fall från min padda.
        Men framför allt roligt att kunna ha kontakt igen.
        GodNatt kramar från Ninni.

  • Jenny - Hemtrender
    19 februari, 2016

    Vilka fina bilder du tog Åsa och TACK för värmande ord och länk, hoppas vi ses snart igen och att du får en fin och mysig helg <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.