Back to home
INREDNING, RECEPT_BAK & DRYCK

Om sanningen ska fram

 

 

Hej,  från ett kök i strålande solsken!
Står här för att fixa en god tomatsallad till en aningen sen lunch.

kök

Fick en fråga i går från en av mina bloggläsare, Kristina, om jag kunde dela med mig av receptet till min dressing jag använder till potatissalladen jag hade med i gårdagens inlägg.

 

recept_mat

Om sanningen ska fram, hehe … en påse dressing mix, örtagård.  Det var min svärmor som en gång för kanske typ 10 år sedan hade köpt hem en av dessa påsar för att testa, hon bjöd på en riktigt god klassisk sommarsallad där allt var odlat -som alltid- i hennes egen trädgård.  Där och då blev jag fast – älskar den!

 

recept_mat

Blandar påsen med 1 msk. mindre vatten än vad som rekommenderas.  Dessutom häller jag på lite extra balsamico.  Efter tio år och ett antal försök att göra ”egen” dressing, är denna fortfarande helt klart min absoluta favorit.

 

inredning kök

mat_recept

Självklart ska ni också få receptet på blåbärsbullarna med vit choklad

recept_mat

 

här kommer det,
Vetedeg:
50 g färsk jäst
3 dl mjölk
1,5 dl strösocker
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
150 mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
mjukt smör
vaniljsocker
frysta blåbär
hackad vit choklad

Topping:
ägg
blandade hackade nötter
vit choklad
florsocker

 

Gör så här
Lös upp jästen i mjölken i en bunke till en köksassistent.
Tillsätt alla ingredienser och arbeta degen med krok i maskin på mellanväxel i 5 min. och 10 min. på lite snabbare fart.
När degen är glansig och elastisk är den klar. Plasta degen och låt vila i 30- minuter med duk över.

Kavla ut stegen 3 mm tjock och bred. Bred på smör och strö över lite vaniljsocker.  Hacka vit choklad (jag använde Fazer vita blockchoklad) OBS! spar lite till dekoration. och strö över degen.
Strö även över frysta blåbär.  Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i lagom stora bullar, lägg i formar och låt jäsa på plåt i 90-120 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade blandade nötter
Grädda på 200 grader varmluft, 9-11 min.

När bullarna svalnat, dekorera med smäll vit blockchoklad (smält över vattenbad) när chokladen stelnat, strö över florsocker.

NJUT!

 

By Åsa, 10 juli, 2017
  • 4
4 Comments
  • atmycasa
    10 juli, 2017

    .

  • Kristina
    12 juli, 2017

    haha… kul läsning det där om dressing mixen. tack snälla du för att du delade med dig av både dressing och blåbärsbullar. ska genast handla hem den där påsen. Kommer ihåg de fanns i mitt barndomshem under min uppväxt. Må så gott! Kristina

  • Therése Stoltz
    18 juli, 2017

    Alltså wow, vilken vackert kök du har. Det ser så underbart ut att få baka och laga mat där. Luckorna ser så härligt levande ut.

  • Anna Fröjlinger
    24 juli, 2017

    Hej Åsa
    Vill du ha mitt dressingrecept, som jag fått från min mamma? Alla älskar den!
    Här får du det vare sig du vill eller inte 😄
    2 msk balsamvinäger
    2 msk vatten
    En pressad vitlöksklyfta
    En klick svensk senap
    Salt o peppar, 1 krm av varje
    Skaka
    Tillsätt 4 msk rapsolja och skaka igen
    Voilà!
    Kram
    Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

HÄR HITTAR DU MIG PÅ INSTAGRAM

@atmycasa