Back to home
INREDNING

Recept på aningen lyxigare bananpannkaka, min favoritfrukost i växthuset!

Det här med pannkakor & då framförallt bananpannkakor är något jag aldrig kommer att tröttna på.   Har man dessutom semester passar det ju
perfekt att starta dagen men te & Lyxiga bananpannkakor i växthuset, min absoluta favoritfrukost!

rörstrand_myrberg

rörstrand_myrberg

Jag har dessutom hittat ett recept som är det bästa jag har testat hittills:
ca: 10 pannkakor
2 ägg
2 små mogna/övermogna bananer
85 g smält smör, plus lite extra till stekningen
2,4 dl mjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
2 msk socker
3 tsk bakpulver
3,3 dl vetemjöl
olivolja till stekningen

Knäck äggen i en bunke & mosa ner bananerna. med en gaffel.
Rör ner smält smör, mjölk & vaniljextrakt.
Tillsätt resten av ingredienserna, vispa ordentligt.
-Om man vill göra i ordning smeten i förväg utesluter man bakpulvret & låter smeten stå i kylskåpet.
Tillsätt bakpulvret strax innan du ska steka pannkakorna.-

Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme.
Pannkakorna ska vara lite större än plättar & ganska tjocka, häll ca 4 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 2–3 minuter tills bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakan & stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun.
Beroende på stekpannans storlek steker du pannkakorna i omgångar.
De är allra godast om man äter dem så fort som möjligt!

rörstrand_myrberg

Detta är ju inte den klassisk bananpannkaka med bara ägg & banan, utan en lyxigare variant. De här pannkakorna går kvickt att steka & smakar fantastiskt gott.  Här äter vi dem enbart med jordgubbar & lite florsocker.  Ibland serverar jag dem med lönnsirap & bacon för att få till den där saltsöta brytningen som är så galet gott.
Banapannkaka passar att äta till frukost, mellanmål eller bjuda på som dessert!

trädtomat_myrberg

Ser ni här ovan, -mellan fikonträdet & ananasmyntan – växten med de superstora bladen, det är en Tamarillo/ Trädtomat,  jag fått av sonen.
Tänk va coolt om det kan bli ett helt träd fyllt med tomater,
det skulle jag verkligen gilla …
Tamarillon hör hemma i Anderna i Peru, Chile, Ecuador, Colombia
& Bolivia. Den är släkt med tomaten & potatisen.
Växten är ett snabbväxande träd som i sin naturliga
miljö kan bli 5 meter hög.
Trädet har en upprättväxande stam med stora gröna hjärtformade blad & kan bli ca 12 år gammalt.
Blommorna är vit-rosa, växer i klungor om 10-50 stycken, varje klunga blommor kan ge 1-6 frukter.

Nu är bara frågan hur man får det att överleva under vintern…är det någon av er som har testat att odla en trädtomat & som dessutom fått den att överleva???

..

..

By Åsa, 8 juli, 2016
  • 8
8 Comments
  • Lena - gott för själen
    9 juli, 2016

    Men vad coolt träd! Har aldrig ens hört talas om nåt sånt. Hoppas du lyckas!

    Kram Lena

    • åsa
      15 juli, 2016

      Ja det är fantastiskt, växer så det knakar. Men tydligen aningen svårt att få frukt på det:(
      Kramar Åsa

    • Brandi
      19 juli, 2016

      Så spdnnenee med ny maling! Jeg er på jakt etter en fin gråfarge selv. Har nemlig fått akutt angst for bare hvite farger her ;)Ha en flott helg, flinke du!Klem Carina

    • gashplus.com
      28 oktober, 2016

      Lisa Boggs – this is seriously one of the best maternity shoots i’ve ever seen. i’m especially digging on the plaid shirt ones that are cowgirl/cowboy themed. I love the colors and poses and general style. certainly not typical at all…amazing!

  • Monica Kallin-Ticconi
    10 juli, 2016

    Halloj !!
    Vilken otroligt inbjudande dukning :) Vackert,vackert !!
    Jag personligen, gillar inte bananer alls, om de inte är gröna och totalt omogna ;) Konstig grej, antar jag, men vi har väl alla någon lite ovanlig vana och annorlunda smak ;)
    Växten är jättefin och låter intressant, men har ingen aning om hur man sköter den,tyvärr.
    För övrigt är ditt växthus fantastiskt, är nog svårt att slita sig därifrån , antar jag :)
    På min lilla terrass så har maken satt in ett slags vatten-aggregat kanske man kan kalla den.Vet faktiskt inte det korrekta namnet.Ytterst, längst ut i takkanten sitter den och det
    blir som ett ytterst lätt fint,fint duggregn som kommer ner. Blandat med 40 grader på dagen bildar den en slags barriär mot hettan som på detta sätt aldrig kommer in under taket på samma sätt som tidigare och gör att man faktiskt kan vara där ute även mitt på
    dan.Det kunde man inte tidigare kan jag ju säga. Onödigt att säga att de blommor som jag har i balkonglådor och på balkongkanten älskar detta och tackar oss innerligt ;) Tidigare somrar gick det nästan inte att ha de där, de brändes nämligen i princip till döds och jag var tvungen att flytta in alla under taket, bort från den direkta solen. Men nu är det slut
    med det, nu är de frodiga och glada ;)
    Önskar dig en fortsatt trevlig söndag,här har sommarlunken nu satt in sen i fredags och jag kommer i princip att bo vid havet kommande veckor. Det blir en bilresa på en timme drygt på morgonen och sen en timme till för att komma hem på eftermiddan.Det tar nämligen nästan en timme bara för att trixa sig ur stan :( Men det är det värt, Roms innerstad är
    outhärdlig just nu ;)
    Kram på dig,
    Monica i Rom

    • åsa
      15 juli, 2016

      Åh va härligt det lät Monica med det lätta duggregnet på balkongen, förstår att det gör vistelsen därute aningen lättare denna heta årstid. Måste ju erkänna att jag tycker aningen synd om dig just i juli, augusti … är ju precis som dig inte helt förtjust i för mycket värme. De övriga månaderna på året känner jag mig mer avundsjuk på att du får bo i vackra Rom. Jädrans tar det en hel timme att ta sig ut till havet, de kändes ju aningen tungt, men förstår att det är väl värt:) Varm kram

  • Hanna
    11 juli, 2016

    Hej,
    Har haft en tamarillio på jobbet under ett flertal år, den har blommat men aldrig satt frukter, då den sorten vi hade behövdes det två plantor av för att den skulle sätta frukt. Tyvärr räckte det inte med att man tog skott från den heller och satte, för att det skulle bli en ny planta, utan det behövdes en helt ny ”utomstående” planta. Men den skänkte otroligt mycket myspys och glädje i alla fall med sitt fina bladverk och kraftiga växtsätt!
    Hoppas din planta blir riktigt stor och fin i ditt växthus! /Hanna

    • åsa
      15 juli, 2016

      Aha lite pyssel alltså att få frukt på den, måste alltså skaffa en partner till den då:)
      Hade ju varit superroligt att skörda sin egen tamarilliofrukt. I annat fall får även jag nöja mig med att se den växa, för oj vad fort det går, känns som den växer 5 cm om dygnet:)
      Ha en riktigt fin fortsättning på sommaren//Åsa

Lämna ett svar till gashplus.com Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.