Back to home
INREDNING

Två smakliga tips!

 

Hej på er,
en måndag i juli när vädret är såhär äkta svenskt liksom.

Fotar sommarbilder åt Rörstrand på förmiddagen, solen skiner, vattnet är härligt blått.

rörstrand

Riktig sommarfeeling nere på bryggan!

jordgubbar med nutella

På eftermiddagen sitter jag vid datorn för att redigera lite bilder,
då dottern kommer smygandes med lite gott till mamsen
… jordgubbar & nutella

jordgubbar med nutella

Oj så gott det var, perfekt när man känner att sötsuget slår till.
Tips ett:  Doppa en gubbe i nutella & lite kokos … smarrigt!

örtgrillade havskräftor

 

Till kvällningen var det dags att grilla havskräftorna, då var sommarfeelingen totalt som bortblåst, kalla vindar & regn … maken står
fullt påklädd med tröja & jacka, det är bara vantarna som saknas …
En svensk måndag mitt i juli!

grillade havkräftor

Hur som … kräftorna blev tydligen supergoda, synd bara att vi fick sitta inomhus & äta dem.
Har lovat en repris på denna rätt när det garanterats bjuds på en vacker kväll.

Tips två:  Örtgrillade havskräftor för typ 4 pers. som förrätt

12 havskräftor
2 skivor fryst vitt surdegsbröd
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
1 msk dill
olivolja

Dela havskräftorna på längden.
Finriv de frysta brödet i en matberedare.
Skala & finhacka vitlöken & lägg ned tillsammans med örterna & mixa ihop.
Strö örtströbrödet över snittytan på kräftorna.
Ringla över olivolja.
Lägg dem direkt värme med skalsidan nedåt.
Grilla havskräftorna i ca. 3 min. tills köttet vitnat.
Servera gärna med ett gott grillat bröd.

 

Mumsfilibabba!

 

 

 

..

 

 

 

..

 

 

By Åsa, 11 juli, 2016
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.