recept_dryck

Snabbt och lätt mätt!

 

Det här med luncher när man allt som oftast arbetar hemifrån … oftast gröt och/eller kokta ägg, sk.latmanslunch!

recept_dryck

Men nu ni har jag fått upp ögonen för en riktigt lätt, mättande grön smoothie som dottern bjöd på häromdagen. Perfekt för mig som inte orkar lägga tid på att tillaga lunch, men ändå vill få i mig lite mer grönt!

 

 

recept_dryck

Det här behövs till denna gröna, sköna smoothie :
1 påse bladspenat ca. 65 gram
1 avokado
1 pressad lime
1 pressad apelsin
ca. 3 cm skalad ingefära
(lite gurkmeja)
1 banan
1 näve fryst mango
vatten efter önskad konsistens

recept_dryck

Ned med allt i mixern och kör tills smoothien är slät.

 

recept_dryck

Idag hällde jag inte i något vatten alls utan körde smoothien i en fastare form, modell mjukglass som jag åt med sked.
Gott det också!

 

 

 

8 reaktioner till “Snabbt och lätt mätt!”

  1. Låter gott och nyttigt, men det jag helt trollbinds av är dina bilder, helt utöver allt och alla andras.
    Du är fantastisk på att komponera och fånga en känsla i bilderna. Bäst helt enkelt!

    En fin dag till dig!

  2. Mums den måste jag också göra och snygg var den också. När min dotter Hanna gör nyttiga smoothies blir de alltid gråa. Man äter ju med ögonen också. ♥️♥️

  3. Mums så god den såg ut. Måste börja tänka på vad jag äter till lunch. Vågen gör inget annat än pekar åt fel håll.
    Åt gröt till lunch idag och fiskgratäng med blomlålsmos, supergott. Måste prova din hälso smothie också.
    kram Helena

  4. Sägs vara bättre för mättnadskänsla och matsmältning att äta smoothie med sked istället för att dricka. Dags för oss att köpa ny blender. Har du tips på något bra märke? Trött på att de inte håller så länge men tycker kanske att de uppåt tiotusen och lite väl dyra…

    1. Ja precis så känner jag, äter man med sked blir det mer känsla av mat på något sätt:) Jag använder mig av min gamla mixer, så bra blenders har jag inga tips på tyvärr.

Lämna ett svar till atmycasa Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.