recept_mat

Dagen efter … Heta kräftor!

 

Vilken superfin helg det har varit, sensommar när det är som bäst!

växthus

I går kväll hade vi kräftskiva i växthuset, ett gäng kräftor blev över så i dag fick det bli Heta kräftor till lunch.

 

recept_mat

Maken fräste upp vitlök och hackad ingefära i olivolja på Muurikkan. (Muurikkan har verkligen använts flitigt denna sommar) När det fått lite färg hälldes kräftorna i tillsammans med sambal olek.

 

recept_mat

På med vitt vin,

 

recept_mat

Underbaraste doften!

 

recept_mat

Pressa över citron

 

recept_mat

tillsätt skivad majskolv,  låt puttra lite.

recept_mat

Precis innan servering,  strössla över färsk persilja!

recept_mat

växthus

NJUT … ni som kan!

recept_mat

Jag som är allergisk mot alla former av skaldjur njöt av primörer från trädgården

växthus

inte fel det heller …

växthus

Men som jag saknar kräftor, massor!

växthus

Men tack vare att jag dekorerade bordet med krondill fick jag snällt nöja mig med den doften … krondill ger mig genast förnimmelse av just kräftor!

 

 

2 reaktioner till “Dagen efter … Heta kräftor!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.