Back to home
STOCKHOLM, TIPS

Besök på bageri Petrus och ett annorlunda signum!

 

Ett av Stockholms godaste bröd hittar man garanterat på Swedenborgsgatan hos bageri Petrus,

bageriet

Efter att jag gjort ett fotouppdrag åt Hemtex
-inför deras senast samarbete med en av mina favorit designer
hemligt än så länge men bilder kommer så småningom-
kände jag ett starkt behov av lite gott bröd inför helgen.

bageriet

 

Smet in hos Petrus, ett hantverksbagerier i en liten lokal nära t-banan Mariatorget, som har det allra godaste brödet.
En första tugga & du får känslan att befinna dig i Montmartre Paris.
Här pratar vi bröd av första klass!

bageriet

 

Ägaren till bageriet Petrus Jakobsson, har precis i dagarna släppt sin första bok med det fiffiga namnet Bageriet.

bageriet

 

Här står Petrus & signerar boken.

bageri petrus

 

 

 

Med sitt härliga personliga signum,
-ovanför sin signaturen trycker han nämligen sin Brioche á tête eller Briochehatt som han kallar sin variant- 

Bageriet

 

 

Älskar det, vilken härlig idé … nu behöver man inte oroa sig för fettfläckar i boken längre.  En bok som verkligen kan användas i köket!
Många, många plus på det ;)

Bageriet

 

Bröden i Petrus bageri är döpta efter gatorna i kvarteret där bageriet ligger.
Eftersom jag varit & fotat på S:t Paulsgatan passade det väldigt bra med ett
S:t Paul.

S:t Paul bröd, bageri Petrus

 

Det godaste -enligt mig- är att äta med en skiva brie & lite klippt chili ovanpå.   Mmmm Mums!

Bageriet

 

& detta mina vänner, det godaste bakverk jag ätit … ever … jag lovar!
Lyssna dessutom på namnet Pastel de nata, Portugals nationalbakverk
-har aldrig varit i Portugal, dags för en resa dit känner jag nu-
OBS! bakas enbart på fredagar & lördagar på bageriet, om det är någon som vill testa.
Jag kommer vilja testa om & om igen, alltså den botten, har aldrig känt något liknande.
-det är ju en jädrans tur att jag bor en bit bort från Swedenborgsgatan
annars hade jag hängt på bageriet hela helgerna-

Nej detta håller inte, måste resa mig från matbordet.
Dags att ta tag i lördagen, här ska fotas två bilder till Sköna Hem, varav den ena ska ha en känsla av advent i sig.
Adventsstjärnorna … va fasen la jag dem i vintras ?

..

..

 

 

By Åsa, 29 oktober, 2016
  • 1
1 Comment
  • Margareta Widell
    30 oktober, 2016

    Trevlig söndagskväll,har just läst ditt trevliga o lockande inlägg om Petrus, har i cirka 30 år skrivit kommentarer i mina kokböcker efter recept, vilka som var med hur vi gillade det osv och ibland inte sååå ofta ett kryss över hela(aldrig mer).Roligt att ha när vi bläddrar tillbaka. Kom att tänka på detta när han satte sitt eget signum i bakboken. Vänliga hälsningar Margareta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.