snart färskpotatis

Ett nytt försök …

27 mars … det är datumet från mitt senaste inlägg.  Vad hände egentligen?  Svaret är så enkelt som -jag vet faktiskt inte, hux flux tappade jag fokus på bloggen … igen.
Men skam den som ger sig … på´t igen bara, jag gillar att fota och att ha denna fina kontakt med er läsare:)

… Igår stod det syttende mai i kalendern, vi grattade Norge med dagen!
Utanför fönstret har vi ännu en underbar försommardag.  Kanske ska vi kika lite på hur långt vi kommit med årets trädgårdsfix?
Äntligen har jag haft en riktigt fin april/majtid bakom mig.  Som jag berättat tidigare har maj varit en typ av otursmånad för mig de senaste fem åren, med sjukdomsbesked, tråkigheter och dödsfall (mamma förra året) som gjort att mina tidigare absoluta favoritmånad maj nästan har blivit en fasa för mig … vad ska hända detta år liksom?

Men som sagt första gången på de senaste fem åren har antigen trädgården fått komma i fokus igen, aningen förvildad och massor att ta tag i. Men jag känner mig hyfsat stark (trots neuropatin, som också dök upp ett år i maj) så hoppas jag verkligen min trädgård ska frodas, blomma och sprida glädje denna sommar.

Köksträdgården är upprensad, omgrävd (av maken … så tungt att gräva i vår stenhårda lerjord) och planterad med framför allt potatis … älskar verkligen färskpotatis!
Potatis är det allra bästa för mig att odla … finns inget godare att äta en ljummen sommarkväll tillsammans med lite smör och salt … längtar.

snart färskpotatis

Jag planterade 10 olika dahlior tidigare i vår som nu omplanteras i större krukor.

förädlade dahlior

Tänkte att de skulle få stå här i krukor hela sommaren, förra året hann jag enbart med att plantera tre som jag planterade ut i en rabatt och de blev så stora, (tog över hela rabatten faktiskt)
så detta år testar jag hur krukodling fungerar!

odla dahlia i kruka

Men hörni är det någon som vet om jag ska toppa Dahliorna, blir de kraftigare då eller hur gör ni?

 

Varm kram och varmt tack för att ni finns kvar här oss mig!   Puss!

 

 

 

 

12 reaktioner till “Ett nytt försök …”

 1. Klart vi finns här. Vi längtar o blir så glada o inspirerade av det du gör o fotar. Kram till dig.

 2. Härligt att du är tillbaka, saknat dina inlägg. Kul att se lite nya vinklar från din trädgård 👌🏼😃

 3. Søde Åsa
  Så dejligt at du er tilbage igen 😊 Men husk: DU er værd at vente på og det er DIN blog, så har du brug for en pause ind imellem, så er det sådan det skal være. Vi, dine læsere, skal nok være der 😊 Jeg var godt nok begyndt at tænke om der var sket dig noget, men heldigvis var dette ikke tilfældet. Håber du får en hel fantastisk maj 😊
  Kærlig hilsen
  Jeanette

 4. Hej Åsa, äsch vad är väl ett blogginlägg eller två? Följer dig på IG så där får jag massa inspiration av dig. Både i fina bilder (som alltid) o dina insta stories. Men härligt ändå att läsa dina inlägg, när de nu kommer. Du vet, den som väntar på något gott… Kram Catharina

 5. Härligt att kika in här….vare sig om det är uppdaterat eller inte! livet rullar på och man måste ha fokus på det som är viktigt och där orken och lusten finns. Alltid lika inspirerande att få ta del av din trädgård/inredning/livet….kram och ha en fin fortsättning på pingsthelgen!
  kram /tina

 6. Fint att du är tillbaka, finns alltid fina saker att backa till om inget nytt inlägg har dykt upp så den sk ”bloggbreaket” tas med ro iaf fr mig..
  Ha en fin start på ny vecka.
  /Anne

 7. Hittade din blogg precis när du skrivit inlägget Min mamma är död!! Blev så berörd då det varit min stora skräck i livet att förlora min mamma. Den 21 juni förra året blev det min tur att drabbas av detta oundvikliga. Det allra jobbigaste var att exakt samma datum 2006 dog min pappa och det är också min födelsedag!?! Hur stora är oddsen för att detta ska kunna hända?? Datumet 21 juni kommer aldrig mer att vara den dagen jag vill fira min födelsedag utan det är en minnesdag över mina föräldrar som jag saknar varje dag. Dina inlägg där du skriver om din sorg har hjälpt mig i min. Det går längre mellan gråtattackerna men saknaden finns ständigt närvarande. Önskar dig en fin sommar i din fina trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.