Back to home
RECEPT_MAT

GNOCCHI MED ROSTADE GRÖNSAKER 🌶🍆🍷😋

Tror att jag har fått en släng av Gnocchi feber denna sommar, så lätt att laga och så gott det smakar!

Recept_mat

 

Häromdagen gjorde jag Gnocchi med ugnsrostade grönsaker som jag la ut på insta story och lovade att lägga ut på bloggen.

Recept_mat

För 4 pers.

500 g färsk gnocchi
1 blomkålshuvud
1 squash eller aubergine
1, 5 dl pumpafrön
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 citron, skal och saft
2 nävar färsk spenat
30-40 g smör
olivolja & chiliolja
salt & peppar

Recept_Mat

– Sätt ugnen på 220 grader.
– Skär blomkålen i buketter och squashen i mindre bitar.
– Lägg i ugnssäker form. Häll på 0,5 dl olivolja och blanda runt.
– Krydda med salt & peppar.
– Rosta i ugnen ca 20 minuter.

– Skala och finhacka vitlöken (eller pressa). Hacka persiljan
– Blanda, vitlök, persilja, cintronzest och citronsaft med 1 msk chiliolja och 2 msk olivolja (har ni inte chiliolja går det bra med 3 msk olivolja)

– Bryn upp smör (ca.30-40 g) och vispa tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft.
(Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns)
– Lägg i gnocchin & pumpakärnorna. Stek tills de är gyllene krispiga.
– Ringla persiljedressingen över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vänd ner i stekpannan med gnocchin.
– Toppa med spenaten.

Recept_mat

Godaste chilioljan tycker jag är Gridellis, ska testa att göra min egen i sommar tänkte jag, återkommer om den blir bra.

Recept_mat

Ljuvlig doft i köket!

Recept_mat

Bon Appétit !

 

By Åsa, 3 juli, 2019
  • 5
5 Comments
  • Åsa Aabakken
    3 juli, 2019

    Vad gott det ser ut. Jag brukar prova dina recept och har aldrig blivit besviken. Så nu blir det gnocchi ♥️. Mvh Åsa

    • atmycasa
      4 juli, 2019

      Tack Åsa, ja detta är väldigt gott, hoppas även du gillar det :)

  • Susanne
    4 juli, 2019

    Låter smaskens! Ska man koka den färska gnocchin innan man steker den?
    Håller med föregående! Blir aldrig besviken på dina recept. Testade pasta med skogschampinjoner och bacon häromdagen och det gillades stort av alla <3

    • atmycasa
      4 juli, 2019

      Nej jag kokar dem inte, direkt ned från påsen i stekpannan. Bryn gnocchin så att de får en krispig yta … så gott:)
      Kul att höra att du gillar mina recept. Fin fortsättning på torsdag!

  • sara ekstrand
    16 juli, 2019

    Ser smarrigt ut! /grannen i 44:an

Lämna ett svar till Åsa Aabakken Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

HÄR HITTAR DU MIG PÅ INSTAGRAM

@atmycasa