SJU FINA FRANSKA FILMER PÅ NETFLIX

Söndagskväll i januari … vad passar inte bättre då än sju fina filmtips med franskt tema, som man hittar på Netflix just nu.


En oväntad vänskap

En riktig MÅSTE film som jag misstänker alla redan sett åtminstone en gång, tål att ses många gånger om, värmer upp hjärtat ordentligt.
Om den förmögne, ensamma och rullstolsburna Philippe som anställer en ung kille från förorten som sin personliga assistent.
Amelie från Montmartre

kan man väl kalla en nutida klassiker! Den unga, aningen blyga och påhittiga Parisiskan som en dag bestämmer sig för att förbättra livet för personerna i sin omgivning, samtidigt som hon kämpar med sin egen isolering.
Vägg i Vägg

En engagerad pianist och en lugn korsordsmakare som uppskattar tystnad är inte världens bästa grannar. Men det blir intressant när de börjar dejta.
Rar, äkta fransk film!
Mr.Morgans sista kärlek

När en åldrande amerikansk filosofiprofessor möter en ung kvinna från Paris, förändras båda deras liv för alltid. En lugn lite lagom fin söndagsfilm!

Todays special

En professionell kock drömmer om att laga mat i Paris, men en nödsituation tvingar honom att ta över hans familjs sjabbiga restaurang i Queens.

Drömlaget

När en ratad fotbollsstjärna blir allvarligt skadad återvänder han till sin hemstad och går motvilligt med på att träna lokala ungdomar.

Välkommen till Marly-Gomont

En läkare från Kongo är glad att slippa undan diktaturen när han flyttar hela familjen till en liten by i Frankrike, där kulturchocken blir stor för alla inblandade.

ha en riktigt fin filmkväll!

 Fler tips på franska filmer hittar ni HÄR

3 reaktioner till “SJU FINA FRANSKA FILMER PÅ NETFLIX”

  1. Precis vad jag behövde nu i detta lite dystra,halvregniga och faktiskt ovanligt kalla väder vi har här nu..Älskar franska filmer och har sett tre av dessa, men de andra känner jag faktiskt inte till, så tack för tipset !
    Kram på dig och tack för all fin januari-inspiration !!
    Monica i Rom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.