Tänkte testa ett recept från min nya kokbok från Food Pharmacy -ni kanske vet den här kokboken med antiinflammatoriska recept- även detta recept lite lagom lätt såhär till dagen lunch när jag sitter vid datorn och redigerar bilder.
Nämligen en variant av en av mina favoritsoppor … grönkålssoppa.
Innehållet i denna antiinflammatoriska variant är: lantbuljong, lök, vitlök, ingefära, citron salt och peppar.
Kokade upp buljongen tillsammans med den hackade löken. Hällde över resten av ingredienserna och mixade ihop det hela.
Hällde även i en liten klick mellan grädde för att få soppan lite redd -ej med i originalreceptet-
Ett kokt ägg i soppan blir aldrig fel!
Nästan lite vårligt med den gröna soppan och krokusen som börjat blomma lite smått.
Dessvärre gillade jag inte denna variant av soppan, tyckte inte vitlöken, ingefäran och citronen alls passade ihop med grönkålen. Kanske beror det på att min mamma alltid gjort grönkålssoppa på enbart kycklingbuljong en skvätt grädde, salt och peppar vilket ger en mild smak. Detta blev alldeles för frän smak för mig.
Nästa gång gör jag min traditionella soppa och så tar jag ett glas citron/ingefärvatten vid sidan av och hoppas att även det är okej.
I dagens brevlåda låg finaste paketet som jag beställt av Ulrika, kanske minns ni att jag handlat hos henne tidigare KLICK.
Denna gång blev det ett litet E till sonens flickvän. E = mitt andra underbara barnbarn och
två nya brickor D=Daniel och H=Hanna, i silver denna gång.
Hängde upp dem på den snygga kedjan jag köpte HÄR, tänker köra silversmycken nu en stund, guldet får vila i byrålådan sålänge!
k r a m åsa
.