blommor

TIPS TILL DUKNING MED PLACERINGSKORT

 

 

God morgon mina vänner,

blommor

 

Blommor inhandlade inför dagens dukningsfotografering.  Det handlar mest om dukning i mitt huvud just nu hehe…när sex olika varianter av dukningar ska värkas fram såhär på tio dagar så snurrar mycket porslin runt i huvudet på mig när jag lägger mig i sängen på kvällarna vill jag lova.

blommor

 

 

Just idag sker fotografering av en sk. findukning, med supervackert vitt benporslin med inslag av marinblått och silver.
För att få in lite extra färg i denna aningen vita dukning tänker jag mig låga små buketter med starka färger, färger som stimulerar!

 

pyssel

Placeringskorten gör jag enklast själv, plockar fram mina gamla akvarellfärger och papper jag inte använt på många, många år.

 

pyssel

(Vad hittar jag där … ett försök till en pingvin!   Frågan är när och varför har jag börjat målat denna, har absolut igen aning …
men som sagt, det är gamla väldigt gamla målarblock)

 

pyssel

Detta är det absolut lättaste sättet att få till den nyans/ton du är ute efter att lyfta i dukningen – i detta fall blommornas.

 

kök

pyssel

Blöt ned papperet rejält med vanligt vatten

 

pyssel

Pensla på färgerna du vill placeringskorten ska innehålla, låt torka, gärna under press så de blir helt plana. Klipp antal kort du behöver och texta namnen på!

 

pyssel

Drog även några penseldrag på de små påsarna som även de ska ingå i dukningen, (återkommer med bilder på vad de används till)

blommor

Dags att klippa ned blommorna i små ruffsiga buketter och placera ut på det redan dukade bordet
(så underbart härligt att ha en egen liten studio utanför hemmet, nu kan jag duka upp i lugn och ro utan att det påverkar det vardagliga familjelivet)
därefter är det dags att plocka fram stativ och kamera!

fin dag till er / Åsa

 

 

 

6 reaktioner till “TIPS TILL DUKNING MED PLACERINGSKORT”

 1. Härligt att få ta del av förberedelserna…kreativt och fint…längtar till att få ta del av dukningen. Älskar själv att Duka kreativt och det är den roligaste delen. Allra helst när gäster och man själv tycker det förhöjer.
  Har förståelse för att Du njuter av Din fina studio, kan tänka mig att det Ger energi och glädje med det vattennära ljusa utrymmet att vara kreativ i. Pst…öppna akvarellblocket och skapa mer…pingvinen är jättefin, en ram till den och Du har en jättefin tavla.
  Ljusa Kramar från Ninni.

 2. Försökte hitta mina gamla akvarellfärger idag, borta ! Har väl kommit bort i någon flytt. Köpa nya vid första bästa tillfälle.
  Tack för den inspirationen Åsa.Trevlig helg.

 3. Vilka gudomliga bilder !!!
  Har aldrig tänkt på att man kan göra inbjudningskort så, vilken toppenide :)
  Går just nu en kurs i att måla på siden, så det blir lite måleri här med ;)
  Låter härligt och väldigt roligt med din atelje och dukningsplåtningar.Jag kan inte tänka mig nåt roligare än att rodda med just dukningar :) Lycka till <3
  Kram,Monica i Rom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.