mat

SNÖ, KARTONGER OCH SÖTPOTATIS

 

Detta var inget jag väntat mig och absolut inget jag ville ha, snö … jag som redan börjat smygtitta på våren.

trädgårdsliv

Men som man säger -det är bara att gilla läget … och jag vet det står  21 februari i kalendern dvs. vinter,  så HEJ SNÖ liksom!

trädgårdsliv

I dag har jag balanserat ned finporslin (för kommande fotojobb) till den lilla stugan där nere (ser ni, vi hann enbart måla halva huset i somras)

trädgårdsliv

 

sett från sjösidan har lilla huset lika färg som stora huset dvs. matt svart med beiga detaljer.  Fantastiskt att stå innanför fönstren där och fota, ljuset är underbart,  speciellt när det är molnigt, det bli värre till sommaren då måste jag skaffa någon form av avskärmning ut mot fönstren annars kommer alla bilder att dra åt det solgula hållet.

mat

Precis som bilderna blev från köket i dag.  Lagom till lunch var himlen klart blå och solen flödade in genom fönstren.
Kylskåpet ekade tomt och jag var hungrig,  det fick bli – man tager vad man haver.

mat

I mitt fall sötpotatis.  Jag mortlade ihop salt med färsk rosmarin (ett litet tips – köpte ”stora” kryddor för en hyfsad peng på blomsterlandet. Tycker dessa varianter håller sig längre än de man hittar i mataffären, planterar sen ut dem så fort vädret tillåter i en stor kruka på balkongen/växthuset för att på så sätt ha tillgång till färska kryddor tidigt på säsongen) och torkad ramslök tillsammans med god olivolja.

 

mat

Skär potatisen i klyftor, penslar på olivoljeblandningem

mat

och lägger dem i en ugnsfast form (även den penslar jag med olivoljeblandningen)  tillsammans med älsklingslöken (bananscharlottenlök) och in i ugnen.
Detta doppar jag sen i rysk yoghurt … lätt och gott till lunch.   Efter det har man kraft att bära några kartonger till!

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “SNÖ, KARTONGER OCH SÖTPOTATIS”

 1. Säger detsamma… Vill INTE ha snö!!!
  Är sååå klar med gråväder, snö, slask och tråkväder nu…
  Nästa vecka går vi in i vårmånaden mars, så då får det MER än gärna kännas lite mer vårigt.
  Solstrålar, snödroppar och torra vägar.
  Eller hur :)
  Ha en fin kväll och du, det där lät väääldans smarrigt!
  Kram Anna

 2. Hej! Så fina bilder du tar! Du vill inte dela med dig av några fototips? Är du självlärd eller ”utbildad” fotograf? En del lyckliga har ju bara ögat för det, helt enkelt :-)

  Tack för din fina blogg, tittar gärna in här då och då!

  1. Hej Kristin,
   Tack snälla du, jag är självlärd, kan inte speciellt mycket om inställningarna på kameran utan kikar mer på hur bilden blir.
   Jag redigerar i photoshop och lightroom och där finns det mycket man kan trixa med.

 3. Som du så hade jag börjat snegla på våren…börjat drömma om kaffe i solen upptryckt mot en husvägg. Att börja få drömma om planteringar, frön, krukor och pyssel ute i landet. Men som du säger det är februari å våren kommer…snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.