Back to home
RECEPT_BAK & DRYCK

GÖR DIN EGEN LAVENDEL OCH CITRON HONUNG!

 

Senast jag besökte Pom och Flora  åt jag en så himla god yoghurt.
Denna yoghurt ska få bli min kommande frukost under våren tänkte jag, så trött på gröten just nu!

mat

mat

Några ingredienser behöver jag fixa för att få till underverket … bl.a honungslavendel.
Jag gillar citroner väldigt mycket så lite skal därifrån slänger jag dessutom ned i honungen.

mat

Att göra egen smaksatt honung är fantastiskt lätt!
Värm upp honung i en kastrull på spisen (jag använder mig av en rinnande variant, lättast att ringla över yoghurten, men givetvis går det lika bra med den fast honung)
tillsätt sedan det du vill smaksätta din honung med.  Jag hällde i torkade lavendelblom (plockade i min trädgård) och rev ned citronzest från en ekologisk citron.

Värm på spisen ca. 10 min   OBS! det får absolut inte koka, enbart värmas upp svagt.

mat

mat

Häll över (sila i durkslag om du vill) på en väl rengjord glasflaska.

Kände mig bara tvungen att soppa ned en sked och smaka… en smak av ljummen sommar!

 

PS. Kikade precis in hos FRIDA PÅ TRENDENSER, hon har precis likadan känsla som jag för denna designvecka 2017.
Tänker genast på Robert Brobergs ’gamla’ – Vi måste hej, vi måste hej, vi måste hejda oss när vi ser en tjusig grej !
(med lite byte av ord!)    Det känns som att det räcker nu … hur mycket nytt behövs egentligen i våra hem?

 

Ta det lugnt, rör ihop en egen honung … Andas, stanna upp och NJUT av en lugn VARDAG!   kram på dig

 

 

By Åsa, 8 februari, 2017
  • 1
1 Comment
Lämna ett svar till Margareta Widell Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.