trädgårdsliv

Radiofeber och terrasserade odlingslådor!

 

 

Vet ni? … i morgon ska jag bli intervjuad på Sveriges radio i direktsändning … så kul, men också så läskigt.
Det är en personlig intervju i en timme, bl.a om hur det kändes att bli uppsagd från arbetet – ett arbete jag haft i 14 år-  bara sådär hus flux och försöka hitta en ny plats i livet vid 53-års ålder.
Inte det allra lättaste,  som ni vet att inget är när det inte är självvalt, och absolut inte i den åldern. Jag hamnade verkligen i en svacka … En svacka som ledde till bloggen, till att börja fotografera och i en upptäckt att jag så småningom blev tacksam över att jag blev uppsagd, i annat fall hade jag nog aldrig hittat stylingen och fotograferingen som jag verkligen brinner för.

I kväll har jag alltså inte resfeber utan radiofeber!

 

trädgårdsliv

Tog med mig kameran ut en stund i trädgården.  Ni måste bara få se hur bra det blev med de terrasserade odlingslådorna maken byggt åt mig framför växthuset.  Tyvärr har jag inte hunnit planera vad jag ska ha i dem – ni vet denna vår har varit fruktansvärd- så tiden för trädgården har inte funnits.
Men lite smått och gott har jag planterat och en tur till Zetas planeras i veckan!

 

trädgårdsliv

 

trädgårdsliv

trädgårdsliv

Lådorna har maken byggt av plank som han tjärat.  Därefter har vi fyllt dem med planteringsjord och gödsel.
Han har verkligen slitit med att bära, som alltid, i vår aningen besvärliga trädgård som är allt annat än plan.  Det är inte det lättaste att arbeta med en trädgård som har en sluttning på 14 meter.   Tungt, precis allt som ska göras.

Vi har gemensamt bestämt att när vi bygger vårt ”sista” hus så ska det vara en enplanshus på plan mark haha … inget mer bärande vid nästa hus alltså!

trädgårdsliv

Växthuset eller Lyckohuset som jag kallar det, vår finaste plats i trädgården!

 

trädgårdsliv

trädgårdsliv

trädgårdsliv

Fortfarande är kvällen ljus och vinden varm, med en god kopp te smiter jag ner till växthuset igen, vattning av tomatplantor ska det bli.

Fin söndagskväll till ER

k r a m åsa

 

 

 

8 reaktioner till “Radiofeber och terrasserade odlingslådor!”

 1. Det skulle jag velat lyssna på. Kan man lyssna i efterhand? vilken kanal/program var det?
  Jag har också blivit uppsagd från Ericsson och jag inser att det ofta kan medföra gott att bryta upp
  och hitta på nya saker och för dig blev det ju helrätt. Hoppas verkligen att ni aldrig behöver flytta ifrån ert fina ställe.
  Kram Helena

 2. Hej o lycka till idag m intervjun. Vilket program är det? Upplevede samma situation för precis ett år sedan, i precis samma ålder. Har följt din blogg i flera år och den var bl.a.den som inspirerade mig till att jus blogga o fotografera. Lever nu ett annorlunda men fint liv nere i en alpby i Österrike. Kram Catharina

 3. Åsa❣️ TACK FÖR EN HELT UNDERBAR STUND LIVE MED DIG…Du har så mycket att dela och ge, älskade att lyssna, härligt att få höra Din röst…så varm och go’❤️❤️ Vill höra mer om Dina Liverfarenheter❣️Du gjorde det så bra❣️❣️❣️
  Omfamnande Ljusa Kramar från Ninni.

 4. Vilken mysig och intressant intervju det var med dig, dock fick jag rysningar när du berättade om grannarnas vuxenmobbning

 5. Jag lyssnade. Intressant och bra.
  Att bli uppsagd i mogen ålder är inte kul. Har jag själv råkat ut för. Var 75% arbetslös i ett och ett halvt år innan jag via kontakter som visste vad jag kunde fick nytt fast jobb vid fyllda 62… Jag hade tur, men det tog sin tid. På det jobbet arbetade jag tills jag blev 67 och gick i pension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.