Back to home
DUKNING, RECEPT_BAK & DRYCK

DET HANDLAR OM VITLÖKSBRÖD

 

 

jamen hur gott är inte det?  Alltså vitlöksbröd, något jag helt glömt bort att göra de senaste åren…men nu så är ordningen återställd och vitlöksbrödet har flyttat in för att stanna!

mat

I går åt vi det tillsammans med fisksoppa, använde inte en baguette (som man alltid gjorde tidigare) utan någon annan form av bröd (lite grövre, lite mörkare)

 

mat

mat

Skär brödet i skåror som går nästan hela vägen ned till botten, sen tar jag FAVORITOSTEN  (som jag också helt nyligen fann på nytt) och trycker ned i varje skåra.
Vill man kan man givetvis göra den gamla varianten med smör, pressad vitlök, ost, salt & persilja. Personligen gillar jag denna variant bättre (blir inte en sådär fettig känsla)
In i ugnens nedre del ca 180 grader tills osten smält ca. 15 min (på bilden ovan tog jag ut brödet för tidigt, jag fick stoppa in det i ugnen igen efter fotograferingen!)

Gott som tusan, dessutom ljuvligt att doppa lite sådär lagom franskt i en Bouillabaisse!

 

borderterrier

 

Eskil och jag jobbar i ’studion’ i dag, eller rättar sagt jag jobbar … Eskil sitter mest och luktar på blommorna!

På tal om blommor, så vill jag självklart passa på att med denna blomma säga GRATTIS till min tidigare kollega JANNICE som i går kväll blev utsedd till årets inredningsbloggare 2017

Hipp och Hurra till Jannice!

Blommor

 

 

 

 

 

By Åsa, 7 februari, 2017
  • 1
1 Comment
Lämna ett svar till atmycasa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.