Back to home
DUKNING, RECEPT_MAT, STOCKHOLM

KÖRSBÄRSBLOM, SPODE CRANBERRY OCH PASTA RAGUSA

Oj så länge sen det var jag bloggade senast. Tappar helt bort inspirationen, lägger undan kameran och sen springer veckorna iväg. Ber om ursäkt för det, ska verkligen försöka skärpa till mig!

Tillbaka till vardag efter en härlig långhelg. Vilken fantastiskt påsk det varit mycket tack vare det underbara vädret. Att kunna sitta utomhus på påskafton och äta kändes ju absolut inte helt fel, länge sen vi hade en påsk med dessa temperaturer. Mycket mysig tid med familj och även tid till trädgårdspyssel, precis som man vill ha det!

En av dagarna under påskledigheten tillbringade vi i stan, stod länge och klämde på Spode klassiska tekopp Blue Italian mönster i tranbärsrött, det blev inget köp … då!
När jag idag stod och njöt under körsbärsblommorna (tänk att man blir lika tagen av blomningen varje år)

Kungsan, Stockholm

liksom väldigt MÅNGA andra

Kungsan, Stockholm

solig påskledighet i Kungsträdgården, så fint, så fint!

Porslin

kände jag att jag inte kunde låta bli, längtan efter det röda porslinet blev för starkt,  kvistade snabbt över till NK.
Tekopp och en frukostskål, första svenska jordgubbarna och ett gott te hamnade i påsen med hem.

Stockholm

Stockholm

Älskar att våren äntligen är här, alla uteserveringar som kommit till liv. Här på wienercafèet hade de planterat röda pelargoner tillsammans med rosmarin i blomsterlådorna, snyggt!

Stockholm

Stockholm

Eskil och jag styrde stegen mot HM-Home på Biblioteksgatan, ljuvligt med dessa buketter utanför. På jakt efter lite nya kuddfodral till loungesoffan hemma på balkongen.
(De gamla såg inte roliga ut när jag plockade fram dem, trasiga och solblekta, textilier utomhus tar så mycket stryk i vårt klimat)

Borderterrier

Eskil la sig direkt tillrätta på det svala golvet. Han är helt fantastisk att ha med sig i stan, lugn och rofylld!

Textilier

Nya kuddfodral och ny mysig pläd, ska bara leta upp ett gäng innekuddar som passar i rätt mått. Vilken fin eftermiddag/kväll det blev, hela himlen är lite disigt rosa sådär som det kan vara efter en varm sommardag.

Recept

Superenkel vegopasta slängde  jag ihop till kvällens middag:

Recept: 4 pers.

400 g pasta
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
500 gr. krossade tomater
80 gr. taggiasche oliver (hade inte dessa hemma så jag tog Halkidiki, blev inte lika gott men bra ändå)
1 citron
1 kruka basilika
salt och svartpeppar

Recept

  • Skär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora. Salta runt om och låt stå i 10 minuter.
  • Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Stek auberginen i rikligt med olivolja tillsammans med vitlök och chili. Tillsätt krossade tomater och oliver. Sjud ca. 4-5 min. till krämig sås.
  • Koka pastan enl. anvisningen på förp. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. Smaka av med salt & peppar. Toppa med finrivet citronskal och hackad basilika.

Dukning

Dukar upp till mig och maken med mina gröna sopp/pastatallrikar Myrten ( S.Persson-Melin).  Pastan serveras ur kålbladsskålen (Bordallo Pinheiro)

NK Saluhall, Stockholm

vår lilla tomat/burrata sallad ligger på min lilla fina fisktallrik (Serax). Gott bröd, franskt smör och godaste osten ’Saint Félicien’ köpte jag med mig från NK saluhall. Där btw. hundar var välkomna :)

Dags för oss att sätta oss till bords och smaska i oss godsakerna, fin kväll till er!

k r a m åsa

 

 

 

By Åsa, 25 april, 2019
  • 3
3 Comments
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram API currently not available.